Krachttraining voor iedereen

“Krachttraining” heeft veel te lijden onder mythes, fabels en tegenstrijdigheden.
Daarom hebben veel mensen een verkeerd beeld van én over krachttraining.

Je zou er als vrouw “te gespierd” door worden, als atleet “log en langzaam” van worden.
Je “stopt met groeien” als je voor je 15’de(!) levensjaar met gewichten gaat stoeien.
Als je wilt afslanken kun je “beter niet gaan krachttrainen“. Bij senioren zou het “blessure-gevoelig” zijn en zo kunnen we nog wel even doorgaan…
Allemaal ongenuanceerde flauwekul die heel veel mensen bang heeft gemaakt voor fitness en krachttraining.

Fitness en krachttraining is voor iedereen, van jong tot oud(er) ongeacht geslacht en (on)getraindheid! 
Het komt natuurlijk allemaal aan op goede begeleiding, kennis, kunde en coaching. Allemaal zaken die je bij de goedkope fitnessketens niet kunt verwachten, gelukkig bestaan er ook nog plekken zoals De Sportschool waar veel tijd wordt besteed aan deze belangrijke zaken.
Zo wordt er voor starters altijd een eerste begeleide les a.d.h.v. een basis-schema geadviseerd. We lopen samen met jou het schema door waarbij je een grondige uitleg per oefening krijgt en hoe je met de diverse variabelen waarmee je werkt; gewicht, aantal herhalingen, bewegingsuitslag etc. kunt gaan uitbreiden en opbouwen. Dit alles uiteraard afgestemd op jouw mobiliteit, kracht en fitheid want elk mens is toch net even anders. 
Na 6 weken met een basis-schema te hebben gewerkt kan er gekozen worden voor een meer persoonlijker doel, wil je verder met afslanken, spiermassa opbouwen, revalidatie of krachttraining t.b.v. een andere sport, het kan allemaal bij ons. Ook met dit nieuwe schema gaan we weer samen alle oefeningen bij langs. Zo krijg je de aandacht die je verdient maar ook nodig bent om weer een stapje dichter bij je doel te komen. 
En ben je al wat meer gevorderd en heb je een goede ‘basis’ qua bewegen dan kunnen we direct met een persoonlijk schema aan de slag.

Voor ons is dit de normaalste zaak, want laten we eerlijk wezen; je gezondheid is toch je kostbaarste bezit…