Testimonials

Freek Habing (69 jaar)

In december 2012 ben ik begonnen met sporten bij De Sportschool. Ik had overgewicht, een hoge bloeddruk, mijn cholesterol was te hoog en ik had last van slaapapneu.
Door o.a. mee te doen met de Circuittraining en extra cardio (fiets en roeier zijn favoriet) ben ik gaan afvallen, zo’n 20 kg. ben ik momenteel al kwijt. Maar ook ben ik door het sporten en gezonder eten, in goed overleg met de huisarts volledig gestopt met mijn medicatie, waar ik 15 jaar op heb gezeten.
Ook van mijn slaapapneu heb ik veel minder last. Het sporten heeft dus wel wat teweeg gebracht, ik voel me veel fitter en actiever. Hier ben ik dus zeer tevreden mee.

Freek

Jan Hooft (78 jaar)

Al vanaf 2013 sport ik bij de sportschool, standaard 3 x per week. Vind het heerlijk ontspannen sporten onder zeer deskundige leiding en hoop dat ik zo door kan gaan tot mijn 85’ste. Moet lukken met deze apparatuur en dank aan Richard en z’n sportcollega’s…

Jan

Mia van Leeuwen (79 jaar)

Hallo geïnteresseerde sporters,
Mijn naam is Mia van Leeuwen. Ik ben 79 jaar jong en sport op de leukste sportschool van de wereld.
Een kleinschalige sportschool met perfecte begeleiding en betrokkenheid van de leiding naar de sporters, maar ook van de sporters naar elkaar.
Heel regelmatig gaan we met elkaar uit eten of kiezen we voor een sportieve activiteit.
Goede verantwoorde voeding en duurzaamheid staan bij onze sportschool “hoog in het vaandel”.
Dus lieve mensen, waar wachten jullie nog op? Tot snel!Coos Ter Mors (52 jaar)

Ik ben in contact gekomen met de Sportschool omdat ik na jaren van alleen maar wat hardlopen en fietsen weer iets aan krachttraining wilde gaan doen. Aangezien ik in de buurt woon was het vrij logisch om lid te worden van De Sportschool. Nadat ik duidelijk aangegeven had wat ik wilde, heeft Richard een persoonlijk krachttrainingsprogramma voor mij geschreven. Vanaf dag 1 voelde ik me thuis bij de Sportschool. Ondanks dat ik als oud E&O-er regelmatig spelers van de selectie van Hurry-Up tegen het lijf loop 🙂

Coos ter Mors

Rowdy Prins (24 jaar)

Toen ik in 2016 aangenomen werd als gitarist bij de feestband Melrose werd ik eindelijk echt muzikant. Ik had eindelijk van mijn hobby mijn werk gemaakt. Echter ontdekte ik al snel dat het niet alleen maar muziek maken is. Op jonge leeftijd heb ik aan verschillende (vecht)sporten gedaan, maar de laatste jaren draaide mijn hele leven alleen om de muziek. Mijn conditie was zo goed als nihil. Nu kwamen daar met deze band talloze optredens tot diep in de nacht, weinig slaap, elk optreden drie uur lang springen en een hele berg patat bij.

Nadat ik zes maanden bij de band speelde besloot ik om me eens te gaan oriënteren op een sportschool. Puur om wat aan mijn conditie te werken en hopelijk wat meer energie te krijgen. Om vijf uur s’ochtends terugrijden van mijn optredens bleek een behoorlijke opgave te worden. Zodoende ben ik gaan zoeken en kwam ik bij De Sportschool uit. Na een korte introductie voelde ik mij direct om mijn gemak.
Ondanks dat ik al jaren niks sportiefs meer gedaan had kon ik direct onder goede begeleiding aan de slag. Ik begon het steeds leuker te vinden en begon fanatiek drie keer per week te sporten. Mijn trainingsschema’s werden echt op mijn wensen aangepast en ik kreeg een fijne combinatie tussen cardio en krachttraining.

Nu zijn we onderhand een jaar verder. Die drie keer per week heb ik goed vol gehouden, en ik merk gigantische verschillen met daarvoor. Ik kan mijn werk gewoon veel beter uitvoeren, heb meer energie en ik voel me gewoon veel gezonder. Mede door de goede sfeer en de goede begeleiding sport ik hier nu met heel veel plezier, en ik ben zeker van plan dat nog heel lang vol te houden!Martijn Post (24 jaar)

Waar sport je?
De sportschool
Ja oké maar welke dan?
De sportschool Emmen!

Ik ben Martijn 24 jaar en train alweer bijna 3 jaar bij de sportschool, hiervoor trainde ik altijd bij grote commerciële sportscholen waar het de eigenaar niet uit maakt of je nou komt of niet. Dit gaat bij De Sportschool heel anders, hier geven ze om hun leden.
Er hangt er goede sfeer en mensen zijn fanatiek bezig met hun schema’s die je kunt laten samenstellen door Richard of Ron, die je ook alles kan vragen en je een eerlijk en goed antwoord geven. 
En wat ik niet moet vergeten te vermelden is dat De Sportschool top kwaliteit materiaal heeft en er regelmatig wat nieuws bij komt. 

Met vriendelijke groet, 
Martijn Post
  


Lia Otten (48 jaar)

Hallo allemaal mijn naam is Lia Ottens (48 jaar)
Waarom begonnen met sporten:
In 2017 heb ik eindelijk met hulp een eind aan mijn rookverslaving  kunnen maken. Ik had 33 jaar gerookt en op een blauwe maandag na nooit gesport. Om de terugval zo klein mogelijk te maken ben ik toen gestart met sporten in De Sportschool.
Ik had op de vorige locatie al eens gesport bij Richard dus voor mij was het vanzelfsprekend dat ik hier weer begon, goede begeleiding wat ik heel belangrijk vind.
In het jaar 2018 had ik een langdurige schouderblessure maar met fysio en aangepast sportschema heb ik dit alles weer opgebouwd en kan ik sinds januari 2019 weer 2 x per week fanatiek sporten zonder blessures.
Door sporten en bewust eten ben ik in 1 ½  jaar tijd 15 kg. afgevallen, conditie weer op orde en weer strakker in mijn vel. Ik ben nu 48 jaar, ik krijg wel eens reacties van niet-sporters:  “Je bent geen 20 meer dus moet je niet te veel verwachten van het resultaat”, maar ik heb bewezen dat die stelling niet klopt, ik ben tevreden en zit goed in mijn vel en kan ik het iedereen aanraden. Mijn doel is om mijn spieropbouw verder uit te breiden en de conditie kan ook altijd verbeterd worden.
Iedere overwinning is een stukje zelfvertrouwen wat je weer voor jezelf in de pocket hebt.

Jan van Duijvenbode (76 jaar)

Gegroet mede-sportscholieren,
Even voorstellen; Jan van Duijvenbode, 76 jaar op de wereld en tweeënvijftig jaren getrouwd met José, ik kom oorspronkelijk uit een Leidse familie, maar ben geboren en opgegroeid in het oude noorden van Rotterdam, waar de mensen die zich letterlijk kapot werkten aan het herstel na het bombardement op de stad tijdens de tweede wereldoorlog vaak niet meer woonruimte hadden dan een kleine kamer en een keukentje waarin een gezin moest leven, daar speelde en sliep ik in de hondenmand, samen met Fritz, een bruine Dobermann-Pinscher, die van een in brand geschoten bruggetje was gehaald tijdens een luchtaanval, door een man die nét weer aan land was, na het overleven van twee torpederingen op zee, dus man en hond [met brandwonden] werden direct in de familie opgenomen!!
En waar al geen ruimte wás kwamen er nog een bed en een hondenmand bij.
Als schooljongetjes mochten we mee voetballen in het Kralingse bos met profspelers van Feijenoord en Sparta zoals Coen, Tinus Bosselaar en Ad Verhoeven, gewoon gezellig met elkaar en ook op het Noordplein speelden we tussen de met zeildoek afgedekte pakketten die de groente handelaren daar mochten laten staan, met de jongens uit de buurt, zoals Wim Jansen, Kick van der Vall en Jantje Boskamp en nog meer jongens die het goed hebben gedaan [en deels nog actief zijn].
Voor mij is sport eigenlijk pas begonnen na m’n militaire-diensttijd, toen kwamen de racefiets en de Taekwondo school en toen we dankzij onze [zwarte] wereldkampioen Dobermann een huisje konden kopen aan de Dikke Wieke in Nieuw Amsterdam, stond er al snel een cross-motor in het schuurtje naast de en onze windsurf spullen en daar kwamen nog badminton, tafeltennis en tennis bij. 
Als basis voor het competitie-tennissen zijn we toen gaan trainen bij de Fitness-Oase van John en Rolf Kruithof, een sportschool waar alle soorten balsporters, schaatsers, vechtsporters, motorsporters en bodybuilders, tot aan een oude dame met een rollator + zuurstof tankje toe, door iedereen geholpen en aangemoedigd en hogelijk gewaardeerd
om haar moed en vechtlust bij haar niet te winnen strijd tegen een slopende ziekte.
Er heerste een fantastische onderlinge sfeer toentertijd op die sportschool!!
Jaren later maakten we op de fitnessschool van Joop Reilman kennis met Richard Moorman een rustige jonge instructeur/begeleider in de zaal. Na het stoppen met fitness, zag ik hem weleens in Emmen, samen met z’n mooie Bullterriër, als hondenliefhebbers herken je elkaar al gauw en toen hij me een poos later vertelde dat hij afscheid had moeten nemen van z’n oude kameraad, wist ik uit m’n eigen ervaringen waar we over praatten en dat praten is óók weleens gebeurd op de bank in Richard’s tuintje, als ik langs kwam op de racefiets, [of er kapot bijna van af viel] en zo kwamen ook zijn plannen over het beginnen van een [De] Sportschool ter sprake en nadat deze aan de Weerdingerstraat was geopend en Richard ook weer was begonnen met de opvoeding van een nieuwe kameraad, Billy een American Bully XXL, is de zaak op de rustige en wéloverwogen manier van Richard en Ron dóórgegroeid naar de huidige vestiging, waar we ieder op ons eigen niveau naar hartelust kunnen sporten, mét of zonder persoonlijk trainingsprogramma, maar altijd onder een goede níét knellende controle, waardoor we ons allemaal veilig en prettig voelen.
Wat voor mij wél even wennen was bij het weer beginnen met fitnessen, is het gebruik van telefoons en iPods tijdens de training, misschien wel mede een gevolg van meer individuele training, zodat je de toestellen niet meer voor elkaar hoeft in te stellen of elkaars houding controleren, waarbij altijd samenspraak was, vooral bij circuittraining.
Maar ál met ál is deze Testimonial geschreven door een tevreden lid van een fijne [De] Sportschool onder de leiding van fijne mensen.
Jan.


Henk Kroezen (71 jaar)

‘Persoonlijke begeleiding en aandacht’

Als je gaat sporten heb je een trainer of begeleider nodig. Ga je voetballen dan is er altijd een trainer. Ga je volleyballen dan staat er een coach langs de kant. Nadat ik ben gestopt met teamsporten ben ik gaan fitnessen. 
Ik heb verschillende sportscholen gehad, maar ik had nooit het gevoel dat ik begeleiding kreeg. Ja, er werd de werking van een toestel uitgelegd, maar dat was het dan ook wel. Red je zelf maar was het devies.

Maar eindelijk heb ik de voor mij juiste sportschool gevonden. Ik train nu bijna vier jaar, drie keer in de week anderhalf uur, bij De Sportschool. Ik krijg elke zes weken een nieuw schema. Ik merk aan mijn lichaam dat ik sterker wordt. 
Eigenaar Richard Moorman doet alles voor, let op mij en ziet het als ik iets verkeerd doe. Het voelt bijna als persoonlijke begeleiding. Die aandacht en de schema’s maakt dat ik sterker wordt.

In de bijna vier jaar dat ik bij De Sportschool train ben ik ruim tien kilo afgevallen. Niet alleen door sporten natuurlijk, maar ook door op mijn eetpatroon te letten. Richard weet namelijk ook heel veel van voeding af en heeft tal van studies, trainingen en cursussen gevolgd. Als sporter weet je dat je dan in goede handen bent.

En ben je niet van het trainen met gewichten of denk je dat je te oud bent om te sporten? Elke dag om halftien is er een circuit voor mensen die gezellig willen trainen. Gewoon op je eigen manier. Daar zitten jongeren tussen, maar ook die de tachtig al enige tijd zijn gepasseerd. Sportief bezig zijn en ook sociale contacten leggen. Het houd je mobiel. Ook dat kan bij De Sportschool. 


Olaf Velleman (26 jaar)

Ik sport vanaf 2015 bij De Sportschool. Ik ga er graag heen, vanwege de goede en professionele begeleiding. Ik heb inmiddels ook al een aantal vrienden gemaakt in de relatief korte tijd dat ik er sport. Het fijne aan De sportschool vind ik dat ze niet met schreeuwerige acties en reclames hun klanten proberen te lokken, maar gewoon altijd hoge kwaliteit bieden. Hierdoor boek je snel progressie in het doel dat je wilt bereiken. Tevens word je niet uitgelachen als je net als beginner er gaat sporten, maar word je juist door mensen geholpen als je een oefening net niet goed doet.

Ik kan de sportschool aan iedereen aanraden die gewoon goed wil gaan sporten.

OlavDorothé Pietersma (64 jaar)

Ik sport sinds najaar 2012 bij De Sportschool. Of ik sporten leuk vind? Eerlijk gezegd geniet ik vooral van het resultaat:  ik voel me sterker en fitter en blijf op gewicht of als er toch een paar kilootjes bij gekomen zijn, sport ik ze er makkelijk weer af.
Bij De Sportschool kent de begeleiding me en krijg ik advies op maat, niet alleen over oefeningen die bij mij passen maar ook op het gebied van voeding kreeg ik nuttige tips.

DorothePascal Richart (29 jaar)

Ik train vanaf 2013 bij De Sportschool. Ik ben al bij verschillende sportscholen geweest, maar ik heb nog nooit zo lekker en goed getraind als bij De Sportschool. Vanwege de fijne sfeer en goede begeleiding kreeg ik motivatie en door die motivatie begon ik meer te trainen. In het begin trainde ik 2 x per week, nu heb ik dit opgevoerd naar 5 x per week.
Hoe meer resultaten ik zag hoe hoger mijn motivatie werd. Door Richard en Ron kreeg ik de motivatie weer.
Als de sfeer goed is krijg je plezier en door plezier kom je vaker bij een sportschool. Je krijgt hier veel begeleiding en als je weer vooruitgang wilt boeken, leggen ze je uit wat beter is en welke oefening goed voor je is.
Ik zal zeggen: “Wie sportief wil worden en resultaten wil zien, moet naar De Sportschool!”

Pascal


Kjeld Nuis (31 jaar)

Mijn naam is Kjeld Nuis, geboren in Leiden en mijn beroep is Profschaatser.
Sinds ik een jaartje of 4 was, was schaatsen het al helemaal voor mij.
Kijken op televisie naar rijders als Rintje Ritsma… Dat moest en zou ik ook worden!

Ik werd op mijn 7’de lid van de Leidse IJsclub, uitgenodigd voor het gewest Zuid-Holland. Toen op mijn 18’de naar Jong Oranje en nu sinds 6 jaar rijdend bij een commercieel team: Team Lotto-Jumbo bij coach Jac Orie.
Sinds april 2015 woon ik in Emmen, verhuisd naar het plaatsje van mijn vriendin en natuurlijk, heel belangrijk, moest ik een goede sportschool vinden waar ik kan werken zoals ik gewend ben; het vrije halterwerk.
Al snel was de zoektocht klaar want bij ‘De Sportschool’ in Emmen kan ik super mijn werk doen.

Leuk is ook, over toeval gesproken, Ton Leenders mijn krachttrainer bij het schaatsteam, is de mentor van Richard op het gebied van de vrije haltertraining. ‘Kleine Wereld’ toch…

Kjeld

Dennis Wekema (24 jaar)

Sporten bij De Sportschool bevalt me heel goed. Elke 6 weken een nieuw schema waarmee je goed vooruit gaat. Als je hier binnenstapt en je hebt een keer niet zoveel zin, dan zorgen ze er gewoon wel voor dat je weer gemotiveerd wordt.

Dennis

Wim Kuipers (57 jaar)

Sinds oktober 2012 sport ik naar alle tevredenheid bij De Sportschool. Mijn eerste indruk tijdens mijn kennismaking met De Sportschool was helemaal goed: kleinschalig, laagdrempelig en ongedwongen…..de keuze was niet moeilijk. 
Prettige bijkomstigheid: mijn werkplek ligt op loopafstand, de wandeling naar De Sportschool zie ik dan ook als warming-up.
Ik heb een kantoorbaan en probeer dagelijks m’n middagpauze van een dik uur te benutten door te sporten (voornamelijk krachttraining), het door Richard samengestelde 2-daagse trainingsschema ervaar ik als ideaal.

Ik heb De Sportschool wel zo weten te promoten bij mijn vrouw dat ook zij sinds januari 2013 daar actief is. In het begin 1x per week, met name de deskundigheid en gedrevenheid van Richard hebben haar zo enthousiast gemaakt dat ze haar sportieve inspanning heeft uitgebreid naar 3 x per week.
Als het aan ons ligt gaan we zeker nog een lange tijd op deze voet verder.

Wim

Leroy Prins (22 jaar)

Ik sport alweer vanaf 2014 bij De Sportschool, eerst gewoon een beetje zonder doel.
Nadat ik een ongeluk had gekregen werd ik goed opgevangen daar. Toen ik mocht starten met fysiotherapie kreeg ik een speciaal schema voor mijn revalidatie en het ging al snel weer bergopwaarts. Na 6 maanden revalidatie ben ik over gegaan op krachttraining. Elke keer ga ik er weer met veel plezier sporten.

Leroy-P