Testimonials

Michel Jager (34 jaar)

Hallo.

Mijn naam is Michel, 34 jaar, gymdocent en inmiddels iets meer dan 1 jaar lid van De Sportschool. Via een collega ben ik hier terecht gekomen. Nadat ik een tijdje terug ben gestopt met voetballen, was ik op zoek naar een nieuwe sportieve activiteit. Op het werk (Hondsrug College) zijn we in het bezit van een fitnessruimte, maar daar is niet zo’n uitgebreid aanbod als bij De Sportschool.

Het leuke van De Sportschool is dat je veelal dezelfde gezichten ziet en zonder dat je elkaar veel spreekt is er een blijk van herkenning. Daarnaast worden de schema’s naar wens, in mijn geval altijd door Leroy, samengesteld en is er persoonlijke aandacht in de vorm van aanwijzingen of even een kort gesprekje bij binnenkomst of tijdens de training. Bij aanvang van een nieuw schema wordt er geduldig bekeken wat de oefeningen zijn en waar nodig worden er extra aanwijzingen gegeven of varianten op wat je zou moeten/ kunnen doen.

Naast werk en gezin is het goed om in een laagdrempelige, maar professionele setting even je hoofd leeg te kunnen maken en is De Sportschool een prettige plek om dat te doen.


Trijnie en Gerard Waasdorp (beide 66 jaar)

We zijn beiden altijd actief bezig. Fietsvakanties in Azië en Europa, veel wandelen, geo-cachen, enz.

We merkten echter dat onze bezigheden vooral op de benen gericht waren en de kracht in ons bovenlichaam langzaam achteruit ging. Ook werd onze stabiliteit langzaam minder. Daarom hebben we samen besloten om naar een sportschool te gaan. We wilden niet bij een fitness fabriek trainen omdat we persoonlijke aandacht en onderling contact met mede sporters belangrijk vinden.

Daarom kwamen we zo’n 7 jaar geleden terecht bij De Sportschool. Hier kregen we persoonlijke schema’s die op eigen verzoek elke 6 weken herzien worden. We doen bijvoorbeeld speciale oefeningen om onze balans te verbeteren. De begeleiding is goed. De oefeningen worden  eerst voorgedaan en daarna wordt er op een positieve manier op je gelet door de aanwezige trainer. Want oefeningen verkeerd uitvoeren doen meer kwaad dan goed.

Naast het fysiek sterker worden zijn er ook sociale contacten en vriendschappen opgebouwd. Daar helpen de jaarlijkse barbecue en kerstborrel natuurlijk ook aan mee.

We raden onze vrienden dan ook aan lid te worden van De Sportschool omdat daar de mens en zijn sportieve behoeftes centraal staan.

Groet,

Ons beide


Angelique Vos (26 jaar)

Ik ben Angelique Vos en sport inmiddels zo’n 5 jaar. Waarvan 2 jaar bij De sportschool.

Ik heb al een aantal sportscholen van binnen gezien, maar niks overtreft De sportschool.

Deze sportschool is voor alle doelgroepen, je krijgt begeleiding waar nodig en het is betaalbaar.
Ik ben zelf begonnen met krachttraining, mijn doel was om meer spiermassa op te bouwen. Bij de sportschool heb je alle apparaten die je nodig bent. Eigenaar Richard is ook erg betrokken, zo zul je ook regelmatig nieuwe apparatuur zien staan.

Al met al dus een super sportschool!


Shanna Verheijen (26 jaar)

Hallo,

Mijn naam is Shanna, ik ben 26 jaar oud en competitief powerlifter.

Op mijn 20ste ben ik begonnen met fitness bij een commerciële sportschool. Sinds 1,5-2 jaar ben ik me gaan richten op powerliften en daarom heb ik de keuze gemaakt om lid te worden bij De Sportschool.

Ik was op zoek naar een sportschool waar ik rustig zou kunnen trainen (niet overvol en overal voor moeten wachten) een fijne sfeer en natuurlijk goed materiaal om mee te trainen.

In deze regio is het vrij lastig om een fijne gym te vinden geschikt voor powerliften, maar dit alles heb ik gevonden bij De Sportschool.

Het is een ontzettend fijne kleinschalige gym. De onderlinge sfeer is heel gezellig.

Toppunt: Hier kan ik trainen met halters en gewichten die gelijk staan aan wedstrijdmateriaal, wat voor mij ontzettend belangrijk is als ik naar een wedstrijd toe werk. Daarnaast is er zo veel meer keuze in materialen dan bij een commerciële gym, wat echt heel fijn is!

Al met al een hele fijne plek om te trainen en al mijn vrije tijd door te brengen 😉


Sebastian Berens (24 jaar)

Hallo, 

Ik ben Sebastian en sport nu 4 jaar bij De Sportschool. 

Ik ben destijds meegenomen door een kameraad en ben sinds dien hier niet meer weg gegaan. Dit was tevens ook mijn eerste ervaring met een ‘sportschool’, het was voor mij dus allemaal nog nieuw. Gelukkig werd ik direct goed begeleid en geholpen met alle oefeningen. Dit vond ik zelf in het begin erg belangrijk aangezien je iets gaat doen wat je nog niet eerder hebt gedaan. 

Tegenwoordig heb ik geweldige schema’s van Leroy en haal ik na 4 jaar nog steeds erg veel voldoening uit mijn trainingen. 

Ik ben zelf niet zo van de lange verhalen dus dit was het dan ook. Het punt van het bovenstaand verhaal is dat ik ‘De Sportschool’ aan iedereen aanraadt, niet alleen voor de beginner maar ook voor de ervaren sporter.


Lia Ottens (R.I.P.)

In 2017 heb ik eindelijk met hulp een eind aan mijn rookverslaving kunnen maken. Ik had 33 jaar gerookt en op een blauwe maandag na nooit gesport. Om de terugval zo klein mogelijk te maken ben ik toen gestart met sporten in De Sportschool.
Ik had op de vorige locatie al eens gesport bij Richard dus voor mij was het vanzelfsprekend dat ik hier weer begon, goede begeleiding wat ik heel belangrijk vind.
In het jaar 2018 had ik een langdurige schouderblessure maar met fysio en aangepast sportschema heb ik dit alles weer opgebouwd en kan ik sinds januari 2019 weer 2 x per week fanatiek sporten zonder blessures.
Door sporten en bewust eten ben ik in 1 ½  jaar tijd 15 kg. afgevallen, conditie weer op orde en weer strakker in mijn vel. Ik ben nu de 50 gepasseerd en ik krijg wel eens reacties van niet-sporters:  “Je bent geen 20 meer dus moet je niet te veel verwachten van het resultaat”, maar ik heb bewezen dat die stelling niet klopt, ik ben tevreden en zit goed in mijn vel en kan ik het iedereen aanraden. Mijn doel is om mijn spieropbouw verder uit te breiden en de conditie kan ook altijd verbeterd worden.
Iedere overwinning is een stukje zelfvertrouwen wat je weer voor jezelf in de pocket hebt.


Daan van der Veen (22 jaar)

Hallo,

Ik ben Daan en ik sport nu ongeveer drie jaar lang bij De Sportschool.

Ik heb op mijn 16e een keer kort bij een grote sportschoolketen gesport, ik ben
hier toen al gauw mee gestopt omdat ik het daar niet leuk vond. Ik heb daarna een poos geen voet meer in een sportschool gezet.

Toen ik 19 was had ik de motivatie gevonden om opnieuw een stap binnen een sportschool te zetten. Ik ben op aanraden van mijn moeder een kijkje gaan nemen bij De Sportschool, ik werd hier goed ontvangen en er was veel interesse in mijn doelen binnen het sporten. Door de goede begeleiding ben ik opnieuw en dit keer vol motivatie begonnen met fitness. Dit was eerst 2 keer per week, maar naarmate de tijd vorderde werd dit steeds meer.
Inmiddels ben ik 21 en ben ik aardig verslaafd geraakt aan het sporten. Nu, bijna drie jaar verder sport ik nog steeds met veel plezier bij De Sportschool.

Naast het fitter en sterker worden heeft het sporten mij geholpen om zelfverzekerder te worden, dit heeft veel voordelen voor mij gebracht. Ook is het contact tussen de leden heel prettig, ik heb binnen de sportschool dan ook een aantal nieuwe vrienden gemaakt.

De conclusie van dit verhaal is dat De Sportschool een prettige gym is die voor iedereen open staat en gepaste begeleiding biedt, een aanrader dus!


Ron en Elly Hofstede (60 en 61 jaar)

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om naar een sportschool te gaan.
Voor ons zijn onze vakanties een heel belangrijke motivatie. In de zomervakantie gaan we graag wandelen in de bergen en ’s winters zoeven we er op ski’s vanaf.
Maar als je dan de 50 gepasseerd bent merk je dat het allemaal niet meer vanzelf gaat. Om dan toch volop te kunnen genieten is een goede fysieke conditie wel noodzakelijk.
Uithoudingsvermogen, spierkracht en een stukje gewichtscontrole, allemaal zaken die naarmate je ouder wordt, niet meer vanzelfsprekend zijn.

Dus zoek je een goede sportschool waar je je als (iets) oudere totaal op je gemak voelt tussen de “jonkies”.
Waar iedereen op z’n eigen niveau en volgens zijn eigen wensen kan trainen.
En waar je natuurlijk prima, maar zonder opdringerig te worden, begeleid wordt door ervaren instructeurs.
Dat is dus “De Sportschool” van Richard. Inmiddels trainen wij hier alweer vanaf 2012.
Ook al vanwege de goede sfeer, de enorme keuze uit attributen en apparaten en, heel belangrijk, het kopje koffie na afloop.

Ron en Elly


Jan Hooft (80 jaar)

Al vanaf 2013 sport ik bij De Sportschool, standaard 3 x per week. Vind het heerlijk ontspannen sporten onder zeer deskundige leiding en hoop dat ik zo door kan gaan tot mijn 85’ste. Moet lukken met deze apparatuur en dank aan Richard en z’n sportcollega’s…

Jan

Jan van Duijvenbode (78 jaar)

Gegroet mede-sportscholieren,
Even voorstellen; Jan van Duijvenbode, 78 jaar op de wereld en tweeënvijftig jaren getrouwd met José, ik kom oorspronkelijk uit een Leidse familie, maar ben geboren en opgegroeid in het oude noorden van Rotterdam, waar de mensen die zich letterlijk kapot werkten aan het herstel na het bombardement op de stad tijdens de tweede wereldoorlog vaak niet meer woonruimte hadden dan een kleine kamer en een keukentje waarin een gezin moest leven, daar speelde en sliep ik in de hondenmand, samen met Fritz, een bruine Dobermann-Pinscher, die van een in brand geschoten bruggetje was gehaald tijdens een luchtaanval, door een man die nét weer aan land was, na het overleven van twee torpederingen op zee, dus man en hond [met brandwonden] werden direct in de familie opgenomen!!
En waar al geen ruimte wás kwamen er nog een bed en een hondenmand bij.
Als schooljongetjes mochten we mee voetballen in het Kralingse bos met profspelers van Feijenoord en Sparta zoals Coen, Tinus Bosselaar en Ad Verhoeven, gewoon gezellig met elkaar en ook op het Noordplein speelden we tussen de met zeildoek afgedekte pakketten die de groente handelaren daar mochten laten staan, met de jongens uit de buurt, zoals Wim Jansen, Kick van der Vall en Jantje Boskamp en nog meer jongens die het goed hebben gedaan [en deels nog actief zijn].
Voor mij is sport eigenlijk pas begonnen na m’n militaire-diensttijd, toen kwamen de racefiets en de Taekwondo school en toen we dankzij onze [zwarte] wereldkampioen Dobermann een huisje konden kopen aan de Dikke Wieke in Nieuw Amsterdam, stond er al snel een cross-motor in het schuurtje naast de en onze windsurf spullen en daar kwamen nog badminton, tafeltennis en tennis bij. 
Als basis voor het competitie-tennissen zijn we toen gaan trainen bij de Fitness-Oase van John en Rolf Kruithof, een sportschool waar alle soorten balsporters, schaatsers, vechtsporters, motorsporters en bodybuilders, tot aan een oude dame met een rollator + zuurstof tankje toe, door iedereen geholpen en aangemoedigd en hogelijk gewaardeerd
om haar moed en vechtlust bij haar niet te winnen strijd tegen een slopende ziekte.
Er heerste een fantastische onderlinge sfeer toentertijd op die sportschool!!
Jaren later maakten we op de fitnessschool van Joop Reilman kennis met Richard Moorman een rustige jonge instructeur/begeleider in de zaal. Na het stoppen met fitness, zag ik hem weleens in Emmen, samen met z’n mooie Bullterriër, als hondenliefhebbers herken je elkaar al gauw en toen hij me een poos later vertelde dat hij afscheid had moeten nemen van z’n oude kameraad, wist ik uit m’n eigen ervaringen waar we over praatten en dat praten is óók weleens gebeurd op de bank in Richard’s tuintje, als ik langs kwam op de racefiets, [of er kapot bijna van af viel] en zo kwamen ook zijn plannen over het beginnen van een [De] Sportschool ter sprake en nadat deze aan de Weerdingerstraat was geopend en Richard ook weer was begonnen met de opvoeding van een nieuwe kameraad, Billy een American Bully XXL, is de zaak op de rustige en wéloverwogen manier van Richard en Ron dóórgegroeid naar de huidige vestiging, waar we ieder op ons eigen niveau naar hartelust kunnen sporten, mét of zonder persoonlijk trainingsprogramma, maar altijd onder een goede níét knellende controle, waardoor we ons allemaal veilig en prettig voelen.
Wat voor mij wél even wennen was bij het weer beginnen met fitnessen, is het gebruik van telefoons en iPods tijdens de training, misschien wel mede een gevolg van meer individuele training, zodat je de toestellen niet meer voor elkaar hoeft in te stellen of elkaars houding controleren, waarbij altijd samenspraak was, vooral bij circuittraining.
Maar ál met ál is deze Testimonial geschreven door een tevreden lid van een fijne [De] Sportschool onder de leiding van fijne mensen.
Jan.


Henk Kroezen (72 jaar)

‘Persoonlijke begeleiding en aandacht’

Als je gaat sporten heb je een trainer of begeleider nodig. Ga je voetballen dan is er altijd een trainer. Ga je volleyballen dan staat er een coach langs de kant. Nadat ik ben gestopt met teamsporten ben ik gaan fitnessen. 
Ik heb verschillende sportscholen gehad, maar ik had nooit het gevoel dat ik begeleiding kreeg. Ja, er werd de werking van een toestel uitgelegd, maar dat was het dan ook wel. Red je zelf maar was het devies.

Maar eindelijk heb ik de voor mij juiste sportschool gevonden. Ik train nu bijna vier jaar, drie keer in de week anderhalf uur, bij De Sportschool. Ik krijg elke zes weken een nieuw schema. Ik merk aan mijn lichaam dat ik sterker wordt. 
Eigenaar Richard Moorman doet alles voor, let op mij en ziet het als ik iets verkeerd doe. Het voelt bijna als persoonlijke begeleiding. Die aandacht en de schema’s maakt dat ik sterker wordt.

In de bijna vier jaar dat ik bij De Sportschool train ben ik ruim tien kilo afgevallen. Niet alleen door sporten natuurlijk, maar ook door op mijn eetpatroon te letten. Richard weet namelijk ook heel veel van voeding af en heeft tal van studies, trainingen en cursussen gevolgd. Als sporter weet je dat je dan in goede handen bent.

En ben je niet van het trainen met gewichten of denk je dat je te oud bent om te sporten? Elke dag om halftien is er een circuit voor mensen die gezellig willen trainen. Gewoon op je eigen manier. Daar zitten jongeren tussen, maar ook die de tachtig al enige tijd zijn gepasseerd. Sportief bezig zijn en ook sociale contacten leggen. Het houd je mobiel. Ook dat kan bij De Sportschool. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Olaf Velleman (28 jaar)

Ik sport vanaf 2015 bij De Sportschool. Ik ga er graag heen, vanwege de goede en professionele begeleiding. Ik heb inmiddels ook al een aantal vrienden gemaakt in de relatief korte tijd dat ik er sport. Het fijne aan De sportschool vind ik dat ze niet met schreeuwerige acties en reclames hun klanten proberen te lokken, maar gewoon altijd hoge kwaliteit bieden. Hierdoor boek je snel progressie in het doel dat je wilt bereiken. Tevens word je niet uitgelachen als je net als beginner er gaat sporten, maar word je juist door mensen geholpen als je een oefening net niet goed doet.

Ik kan De Sportschool aan iedereen aanraden die gewoon goed wil gaan sporten.

Olav

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dorothé Pietersma (66 jaar)

Ik sport sinds najaar 2012 bij De Sportschool. Of ik sporten leuk vind? Eerlijk gezegd geniet ik vooral van het resultaat:  ik voel me sterker en fitter en blijf op gewicht of als er toch een paar kilootjes bij gekomen zijn, sport ik ze er makkelijk weer af.
Bij De Sportschool kent de begeleiding me en krijg ik advies op maat, niet alleen over oefeningen die bij mij passen maar ook op het gebied van voeding kreeg ik nuttige tips.

Dorothe

 


Pascal Richart (30 jaar)

Ik train vanaf 2013 bij De Sportschool. Ik ben al bij verschillende sportscholen geweest, maar ik heb nog nooit zo lekker en goed getraind als bij De Sportschool. Vanwege de fijne sfeer en goede begeleiding kreeg ik motivatie en door die motivatie begon ik meer te trainen. In het begin trainde ik 2 x per week, nu heb ik dit opgevoerd naar 5 x per week.
Hoe meer resultaten ik zag hoe hoger mijn motivatie werd. Door Richard en Ron kreeg ik de motivatie weer.
Als de sfeer goed is krijg je plezier en door plezier kom je vaker bij een sportschool. Je krijgt hier veel begeleiding en als je weer vooruitgang wilt boeken, leggen ze je uit wat beter is en welke oefening goed voor je is.
Ik zal zeggen: “Wie sportief wil worden en resultaten wil zien, moet naar De Sportschool!”

Pascal

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dennis Wekema (27 jaar)

Sporten bij De Sportschool bevalt me heel goed. Elke 6 weken een nieuw schema waarmee je goed vooruit gaat. Als je hier binnenstapt en je hebt een keer niet zoveel zin, dan zorgen ze er gewoon wel voor dat je weer gemotiveerd wordt.

Dennis

Wim Kuipers (59 jaar)

Sinds oktober 2012 sport ik naar alle tevredenheid bij De Sportschool. Mijn eerste indruk tijdens mijn kennismaking met De Sportschool was helemaal goed: kleinschalig, laagdrempelig en ongedwongen…..de keuze was niet moeilijk. 
Prettige bijkomstigheid: mijn werkplek ligt op loopafstand, de wandeling naar De Sportschool zie ik dan ook als warming-up.
Ik heb een kantoorbaan en probeer dagelijks m’n middagpauze van een dik uur te benutten door te sporten (voornamelijk krachttraining), het door Richard samengestelde 2-daagse trainingsschema ervaar ik als ideaal.

Ik heb De Sportschool wel zo weten te promoten bij mijn vrouw dat ook zij sinds januari 2013 daar actief is. In het begin 1x per week, met name de deskundigheid en gedrevenheid van Richard hebben haar zo enthousiast gemaakt dat ze haar sportieve inspanning heeft uitgebreid naar 3 x per week.
Als het aan ons ligt gaan we zeker nog een lange tijd op deze voet verder.

Wim

Leroy Prins (25 jaar)

Ik sport alweer vanaf 2014 bij De Sportschool, eerst gewoon een beetje zonder doel.
Nadat ik een ongeluk had gekregen werd ik goed opgevangen daar. Toen ik mocht starten met fysiotherapie kreeg ik een speciaal schema voor mijn revalidatie en het ging al snel weer bergopwaarts. Na 6 maanden revalidatie ben ik over gegaan op krachttraining. Elke keer ga ik er weer met veel plezier sporten.


Coos Ter Mors (52 jaar)

Ik ben in contact gekomen met de Sportschool omdat ik na jaren van alleen maar wat hardlopen en fietsen weer iets aan krachttraining wilde gaan doen. Aangezien ik in de buurt woon was het vrij logisch om lid te worden van De Sportschool. Nadat ik duidelijk aangegeven had wat ik wilde, heeft Richard een persoonlijk krachttrainingsprogramma voor mij geschreven. Vanaf dag 1 voelde ik me thuis bij de Sportschool. Ondanks dat ik als oud E&O-er regelmatig spelers van de selectie van Hurry-Up tegen het lijf loop 🙂