Voedingsadviezen

Voeding = de basis van onze gezondheid!

  • Ga zo NATUURLIJK mogelijk eten, denk vooral; komt het rechtstreeks uit de natuur?
  • Vlees, vis, gevogelte, wild, groente, fruit, noten, zaden, peulvruchten, eieren, kokos zijn allemaal voorbeelden van écht en onbewerkt voedsel.
  • Eet voldoende GROENTE & FRUIT. Hoe meer hoe beter! Het vult erg goed, zit tjokvol vezels en voedingstoffen en is zeer veelzijdig.
  • Eet voldoende EIWIT (vlees, vis, ei, zuivel, noten, eiwitsuppletie zoals whey), pak bij elke maaltijd één of meerdere eiwitbron(nen) van ongeveer 20-30 gram.
  • Beperk kunstmatig / bewerkt voedsel zoals; koekjes, snoepjes, sausjes, frisdrank e.d.
  • Bewerkt voedsel is géén voeding maar vulling! Deze producten hebben nauwelijks voedingswaarde maar zitten meestal wel tjokvol calorieën waar je vaak niets aan hebt.
  • Drink vooral; water, (kruiden)thee, koffie, fruit / groente smoothies.
  • Beperk het aantal koolhydraten uit; brood, pasta, witte rijst, aardappelen en ontbijtgranen.
  • Beperk alcoholische dranken, deze bevatten tevens veel calorieën waar je niets aan hebt.
  • Probeer meerdere kleine maaltijden per dag te eten bijv. om elke 3 uur.
  • Niet perse minder maar vooral ánders gaan eten!
  • Breng maaltijden op smaak met olijfolie, peper, zout en andere kruiden

 

Voorbeeldmenu’s

Ontbijt: (alles in de blender)
– 150-200 cc yoghurt (volle)
– 1 banaan
– 50-75 gram havermout vlokken / 20-30 gram lijnzaad
– 30-40 gram whey eiwit (liefst naturel zonder smaakstoffen)
– 150-200 cc appelsap (liefst de natuur-troebele)
– 1 schepje tarwegras (of een hand bladspinazie)
– 1/2 theelepel kaneel
– 1 klontje roomboter
– Handje bevroren fruit (braam, framboos, bosbessen)


 Bananenpannenkoek:
– 1 banaan
– 2 eieren
– Goed klutsen
– Aan twee zijdes goudgeel bakken
– Heerlijk als ontbijt of tussendoortje

Lunch:
– 1 deel Veldsla / 1 deel Rucola                                                                               
– Olijfjes
– Tomaten partjes
– Feta kaas
– Peper, zout, olijfolie voor extra smaak
– Altijd één of meerdere eiwitbronnen toevoegen; reepjes kipfilet, zalm, tonijn, gekookte ei(eren), noten (walnoot, amandel, paranoot, macadamia, pecannoot, cashew)

Boekweitpannenkoek:
 – 1 deel boekweitmeel
– 2 delen water
– 1 ei
– Aan twee zijdes goudgeel bakken
– Heerlijk als ontbijt of tussendoortje, ook met hartige  

Diner:
– 200 gram vlees / vis
– 400-500 gram groente  (leef je uit!)
– 150-200 gram zoete aardappel (stoven / pureren / ovengebakken schijfjes)